Hudobné múzeum

Žižkova 18, Bratislava-Staré Mesto
Bratislava

Vstupné

Popis:

Hudobné múzeum je dokumentačným, vedeckovýskumným a metodickým múzejným pracoviskom s celoštátnou pôsobnosťou, ktoré cieľavedome získava, ochraňuje, vedecky a odborne spracováva, využíva a sprístupňuje múzejné zbierky hudobnej povahy, dokumentujúce oblasť hudobnej kultúry na Slovensku od najstarších čias po súčasnosť. Hudobné múzeum patrí medzi jedno z mála múzeí na Slovensku a v Európe, ktoré sa špecializuje na  archívnu dokumentáciu dejín hudby a hudobných nástrojov. Múzeum sa nachádza  na Brämerovej kúrii na Žižkovej ulici v Bratislave. Podobné  pracovisko má múzeum v kaštieli v Dolnej Krupej,  Expozícia Hudobného múzea sa skladá v súčasnosti  z vyše 120 000  zbierkových predmetov,  vzťahujúcich sa na hudobný život a kultúru na našom území.


Ako sa sem dostanete:

Hudobné múzeum sídli na Žižkovej ulici č. 18 v Bratislave.
Na tejto ulici sídlia aj ďalšie tri múzeá SNM, a to Archeologické múzeum, Múzeum kultúry Maďarov na Slovensku a Múzeum kultúry karpatských Nemcov. Návštevu múzeí možno spojiť (jednotné vstupné do všetkých múzeí).

Žižkova ulica sa nachádza pod hradným kopcom pri nábreží Dunaja. Najbližšie zastávky MHD: zastávka autobusov a električiek pod Novým mostom (Most SNP), električky č. 4, 12, autobusy č. 70, 88, 29, 37, 38, 80. Autobus č. 39 a 31 stojí pri pamätníku Chatama Sófera, ktorý je neďaleko múzea.


foto © kudyznudy.sk

Hudobné múzeum

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu