Divadlo na Hambálku

Hviezdoslavova 3, Malacky
Záhorie
0904 286 965

Popis

Ochotnícke Divadlo na hambálku vzniklo 28. augusta 2002 na pôde Mestského centra kultúry v Malackách, ktoré je jeho zriaďovateľom. Má približne 30 členov vo veku od 18 do 60 rokov. Okrem dospelého súboru je jeho súčasťou aj Detské divadelné štúdio a Štúdio mladých.
Režisérom a zároveň aj umeleckým vedúcim divadelného súboru je Vladimír Zetek, jeho pravou rukou asistentka réžie Zuzana Chrústová. O scénu a kostýmy jednotlivých predstavení sa stará najmä Libuša Čtveráková ml.
Dospelý súbor Divadla na hambálku naskúšal počas desiatich divadelných sezón 11 inscenácií, ktoré má doteraz všetky vo svojom repertoári. Divadelníci hrávajú pravidelne na svojej domovskej scéne, ktorou je v súčasnosti Kultúrní domeček (Malacké kino). Okrem toho chodia so svojimi predstaveniami po Slovensku, ale i Čechách (Poděbrady, Veselí na Morave, Veľké Karlovice...) a organizujú divadelný festival Zejdeme sa na hambálku.
Divadlo na hambálku má rodinnú atmosféru. Medzi členmi sú pevné priateľstvá a vznikla jedna veľká rodina, ktorá sa počas celého roka stretáva aj mimo skúšok a predstavení na rôznych spoločných podujatiach, ako sú Divadelný maškarák, Rozlúčka s divadelnou sezónou, Vianočný večierok či Račí deň...
Poslaním Divadla na hambálku je rozdávať ľuďom radosť a úsmev na tvári...

Divadlo na Hambálku

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu