Štúdio 12

Jakubovo námestie 12, Bratislava-Staré Mesto
Bratislava
www.studio12.sk

Vstupenky:



Informácie pre návštevníkov:

Začiatok predstavení je o 19.00 hod., pokiaľ nie je uvedený iný čas.  Predaj vstupeniek polhodinu pred začiatkom každého predstavenia.

Popis:

Štúdio 12 vzniklo v decembri 2001 ako jedinečný divadelný priestor na prezentáciu novej slovenskej a svetovej drámy a súčasného umenia z iniciatívy Divadelného ústavu. Hlavným cieľom bolo vytvoriť priestor pre tvorcov a publikum zaujímajúcich sa o súčasné divadelné dianie a širší kultúrno-spoločenský kontext. Štúdio 12 je netypickým divadelným priestorom. Pôvodne tu sídlilo nahrávacie štúdio Československého rozhlasu. Štúdio je technickou pamiatkou, a preto architektonické členenie a interiér priestoru sú zachované v takmer pôvodnom stave. Začiatkom roku 1930 sa do novostavby na Námestí richtára Jakuba nasťahoval Československý rozhlas. Funkcionalistickú stavbu projektovali Alois Balán a Jiří Grossmann, dvojica architektov, vďaka ktorým Bratislava v 20. a 30. rokoch nadobúdala moderný ráz. Budova fungovala pod názvom Palác Radiojournal.

Program divadla: TU

Ako sa sem dostanete:

Štúdio 12  sa nachádza neďaleko divadla Malá Scéna.
MHD
autobusom č. 28, 50, 70, 78, 95, 133 zastávka Malá scéna.




Štúdio 12

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu