Divadlo METEORIT – medzinárodné divadlo * Divadlo METEORIT – International theatre group

Čulenova 3, Bratislava-Staré Mesto
Bratislava
+421 917 259 663

Vstupenky:

Rezervácia vstupeniek:
Napíšte nám e-mail, alebo si svoje vstupenky kúpte na stránkach Ticketportal.

Popis:

Špecifikom divadla Meteorit, vzhľadom k iným divadlám v bratislavskom regióne, je jeho podtitul „medzinárodné divadlo“. V skratke znamená asi toľko, že na tvorbe a realizácií hier sa podieľajú aktéri z viacerých krajín Európy. Mnohonárodný a viacjazyčný charakter hier je ozvláštnený častým spájaním činohernej a tanečnej zložky, čím dochádza k vzniku jedinečných predstavení.Cieľom organizátorov je vybudovať priestor, v ktorom by sa zužitkovali rôzne pohľady a prístupy k súčasným inscenačným postupom a taktiež vytvoriť prostredie pre vzájomné prelínanie kultúr európskeho regiónu. V divadelnej klasike (napr. antickí autori, W. Shakespeare) a súčasných drámach (napr. E. Ensler) účinkujú herci a tanečníci zo Slovenska, Česka, Maďarska, Estónska či Bosny a Hercegoviny (ich mená sú u nás často neznáme, no ich talent je nesporný a cenený). Nezabúda sa ani na detského diváka, ktorý sa môže dosýta vyžiť pri inscenáciách klasických svetoznámych rozprávok (napr. Popoluška, Snehová kráľovná) a zvláštnou špecialitou je desaťdňový detský raj – festival „Potulky rozprávkovou krajinou“ v Kolárove. Divadlo Meteorit sa neobmedzuje len na vlastnú produkciu. Svoje priestory poskytuje mnohým zahraničným divadelným súborom, ktoré na Slovensku hosťujú v rámci každoročného Festivalu Meteorit, mladým začínajúcim slovenským hudobným kapelám, či zahraničným hudobným interpretom s celosvetovým renomé.

Program divadla: TU 

Ako sa sem dostanete:

Divadlo Meteirot sa nachádza neďaleko zástavky Wüstenrot. Choďte na severozápad po ceste Čulenova smerom k Továrenská. Odbočte doľava smerom na Dostojevského rad.Divadlo sa nachádza na pravej strane  v žltej budove
MHD:
autobusom
č.50, 70, 78, 88, 502






Divadlo METEORIT – medzinárodné divadlo * Divadlo METEORIT – International theatre group

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu