Palace Art Hotel Pezinok****

Pezinok
Malé Karpaty

?Mladoboleslavská 5, Pezinok 

Zámocký kruh sa uzatvára. Pôvodne vodný hrad s dvojitými múrmi a vodnými priekopami bol vo svojich začiatkoch, v 13. storočí, sídlom veľmožov zo Svätého Jura a Pezinka. Takmer osemsto rokov slúžil ako znak bohatstva a moci. Prvá písomná zmienka o obrannom hrade je z roku 1271. V 14. a 15. storočí tunajší grófi bránili kráľa pred Turkami i husitmi. Tristo rokov vládli, kým nevyhynuli po meči...Potom sa tu striedali majitelia, priaznivci i neprajníci kráľov, vlastnili ho i samotní vladári. Až rod Pálffy prestaval hrad v Pezinku do zámockej podoby. A posledný z nich Ján, zanechal v zámku jedinečné zbierky. Po jeho smrti, pred viac ako 110 rokmi, sa mali stať základom múzeí Zámku Pezinok... Odkaz posledného Pálffyho napĺňa Štefan, prvý z majiteľov zámku rodu Šimákovcov. Filantrop, ktorý zveľadil nielen zámok, ale sprístupnil vlastné zbierky umeleckého skla, histórie...

UBYTOVANIE: PALACE ART HOTEL PEZINOK v boutique štandarde ponúka noblesnú atmosféru i exkluzívne služby v 48 izbách a apartmánoch. Vyberte si izbu s výhľadom na stredoveké nádvorie a netypickú pol vežu rytiera Jána Krušiča, alebo na pokojnú hladinu rybníka v zámockom parku. Čaro zámku zažijete vo všetkých hotelových priestoroch, osobitne v luxusných izbách, originálnych apartmánoch a neuveriteľne nádhernom Kráľovskom apartmáne s vlastnou terasou a pompéznym vybavením.

 KUCHYŇA: Jedinečné umenie šéfkuchára dáva nový rozmer tomu, čo sa prozaicky nazýva jedlom a pitím. Vychutnajte si lahodný zážitok dotvorený výnimočnými vínami zo ZÁMOCKÉHO VINÁRSTVA v noblesnej PALFFY RESTAURANT so slnečnou terasou na príjemné letné posedenie, pri domácich lahôdkách ZÁMOCKEJ VIECHE, či pochutinách a nápojoch na najvyššom poschodí zámku v PALACE LOUNGE.

Zámocka viecha: V štýlovom prostredí pripravujeme jednoduché, klasické jedlá vynikajúcej kvality. Poctivá domáca kuchyňa nadväzuje na tradíciu typických lahôdok minulých čias. S rešpektom ku spracovaniu čerstvých lokálnych surovín a v pohodovej atmosfére.

Palffy restaurant: Čerstvé, lokálne suroviny pripravené s medzinárodnými kulinárskymi trendami sú základom pre kvalitné, výnimočné jedlo. Špeciality servírujeme s noblesou, v elegantnej reštaurácii a pre hosťa je prémiová gastronómia naozajstným zážitkom.

DOBRE VEDIEŤ: Mozaika dvoch pávov stráži rozľahlý Wellness & Spa. Osobitný svet, ukrytý v priestoroch zámku, očarí hostí atmosférou pokoja. Už pri vstupe pocítite uvoľnenie, pohodu a príjemné teplo. Centrálnej časti dominuje nadštandardná vírivka prepojená s oddychovou zónou. Dômyselne rozložené sauny odstránia únavu i stres. A vôňa byliniek pod rukami masérov prinesie harmóniu tela a mysle. V lete sa dá relaxovať na vonkajšej terase s pohodlnými ležadlami a výhľadom do neďalekého parku. 

VIAC INFO: https://www.palacearthotel.sk/sk/ 

Palace Art Hotel Pezinok****

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu