Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie

Slovenský Grob
Malé Karpaty

Popis : 

Najatraktívnejšou stavbou však je kaplnka Sedembolestnej Panny Márie z roku 1790. Nachádza sa na tichom okraji obce, obklopená radom stromov. Povráva sa že istý grobský gazda v týchto miestach vyoral sochu Sedembolestnej Panny Márie. V polovici augusta, už po niekoľko storočí, sem smerujú domáci a cezpoľní veriaci na hojne navštevovanú púť.
Vo veži kaplnky Sedembolestnej Panny Márie sa nachádza jeden zvon. Je na ňom nápis: “A.1750 Fusam 1723 Incendio Solutam Refvid Me. /Tyr./ Navie Carolum Filigrader. Sue Parocho Michale Hajósi Expensis Egere Tóth Grabiensis.” V preklade: “Uliali ma v roku 1723 v dôsledku požiaru v roku 1750 som sa roztopil, prelial ma Karol Filgrader v čase keď farárom bol Michal Hajösi z peňazí obetabej obce Slovenský Grob:” Na zvone je reliéf sv. Kríža.V strede obce sa nachádza prekrásna kaplnka z obdobia baroka. V kaplnke sv. Anny je iba jeden zvon s letopočtom 1921 a priemerom asi 40 cm.


(zdroj foto: wikipedia.sk)

Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu