Rozlúčka s prázdninami s bohatým programom!

Víkend v bratislavskom regióne prinesie jeho návštevníkom rozmanité možnosti trávenia času. Pripravené sú podujatia Pivobrána beer fest 2017, Žalmy kráľa Dávida, nočné prehliadky hradu Červený Kameň s predstavením Pani z Monsoreau, Fyzulnačka, Jááánošííík po tristo rokoch so SĽUK-om, Záleská divadelná púť, Jesenná burza, záverečný koncert Viva Musica – Viva Klasika! Záverečný letný víkend ponúka bohatý program v každom kúte kraja a aktívne strávený čas si spolu môžu užiť dospelí, rodiny s deťmi, starší i mladší milovníci gastronómie, histórie či kultúry.

„Podujatia posledného augustového víkendu prinesú bohatý program do každého kúta bratislavského regiónu. Pestrosť ich programu osloví milovníkov gastronómie, kultúry, hudby a zábavy. Návštevníci všetkých vekových kategórií si tak budú môcť užiť aktívne strávený letný víkend plný zážitkov,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

V Parku Andreja Hlinku v Bratislave sa od piatku začne sviatok pre všetkých milovníkov piva – Pivobrána beer fest 2017! Tešiť sa môžete na ponuku slovenských pivovarov, ktoré si pre vás pripravili tie najlepšie letné pivá, no samozrejmá je aj tradičná ponuka chutných a kvalitných pív malých pivovarov. Na podujatí nebude chýbať street food, pivné súťaže a hudobný program. Pripravený je aj program pre deti, či oddychová zóna v príjemnom tieni stromov!  

Zálesie sa počas piatku a soboty ponorí do divadelnej atmosféry! Počas týchto dvoch dní  sa tu totiž bude konať Záleská divadelná púť 2017, medzinárodný divadelný festival pre deti. Pre detských aj dospelých návštevníkov je pripravený bohatý celodenný program, divadelné predstavenia a tešiť sa môžete aj na skvelé hudobné vystúpenia a chutné jedlo!

V Stupave sa bude konať ďalšia charitatívna burza – Jesenná burza, pod záštitou značky Stupavské srdce v sobotu 26. 8. 2017 od 8.00 do 12.00 vo výstavnej sále kultúrneho domu. Predávať sa bude zachovalé jesenné a zimné oblečenie a obuv pre deti aj dospelých, bytový textil a školské potreby.  

Milovníci umenia sú srdečne vítaní na podujatí Žalmy kráľa Dávida, ktoré sa bude konať v sobotu 26. augusta o 16:00 v krásnom prostredí Čitárne u Červeného Raka v Bratislave. Umelecké prebásnenie Milana Rúfusa bude recitovať Miro Paško. Vypočujte si pútavé slovo zlatého veku izraelskej poézie s hudobným doprovodom klaviristu a speváka Miloša Senka.

Novinka z radu nočných prehliadok na Červenom Kameni vás zavedie na francúzsky kráľovský dvor v čase vlády kráľa Henricha III. počas piatkového a sobotňajšieho večera. Pre návštevníkov je pripravené predstavenie Pani z Monsoreau spojené s nočnými prehliadkami hradu. Tie sa konajú každú hodinu od 18:00 do 22:00. Využite túto príležitosť zažiť tajomnú atmosféru hradu v noci!

V Pezinku sa bude v sobotu konať 14. ročník súťaže vo varení tradičnej fazuľovej polievky – Fyzulnačka! Podujatie sa uskutoční na Radničnom námestí. Súťažné tímy začnú variť od 9:00 rôzne fazuľové polievky, ktoré budete môcť od 12:00 ochutnávať a vyberať víťaza. Fazuľová polievka má v Pezinku dlhoročnú tradíciu, preto vieme už teraz povedať, že ochutnávanie bude rozhodne stáť za to!

Sobota bude už tradične patriť koncertu Viva Musica – no tentokrát záverečnému koncertu s názvom Viva Klasika!. Na pódiu v Sade Janka Kráľa sa spolu stretnú umelci, ktorí počas leta svojím hraním spríjemňovali atmosféru v hlavnom meste. Spolu vytvoria jedinečný symfonický orchester, ktorý pod taktovkou Braňa Kostku uvedie výber z najkrajších diel klasickej hudby. Vstup na koncert je bezplatný. KOCR Bratislava Region Tourism je partnerom podujatia a srdečne vás na tento krásny koncert pozývame.

Okrem spomínaných podujatí sa KOCR Bratislava Region Tourism zúčastní podujatí SIAF 2017 na letisku v Sliači a Rozlúčka s letom – 13. narodeniny rádia SiTy na Ranči na Striebornom jazere v Galante v rámci projektu Roadshow po Slovensku. Na podujatí SIAF si budete môcť pozrieť odvážne triky pilotov s ich lietadlami a 13. narodeniny rádia SiTy ponúknu skvelú zábavu na počesť rozlúčky s letom! Srdečne vás na tieto podujatia za hranice nášho regiónu pozývame a radi sa s vami uvidíme.


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu