Víkendové podujatia ponúknu aktívny relax! / 10.5.2018

Tento víkend Vás vylákajú von podujatia ako Míľa pre Mamu, Jarné Kapitulské dvory, Turistický pochod zo Železnej Studienky, Turistický pochod po Banskom náučnom chodníku, Večerné prehliadky Modrou, Senecká korčuľa či Tradičné koláčiky v Abelande.

„Bratislavský región ponúkne aj tento víkend viacero podujatí, ktoré prinesú nevšedné zážitky. Aktívny relax  v regióne je jedným z najlepších spôsobov, ako stráviť jarné víkendy,ˮ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

V sobotu 12.mája sa uskutoční už 15. ročník podujatia Míľa pre Mamu.  Prejsť ju môžete v areáli prírodného kúpaliska jazera Kuchajda. Za splnenie úloh na jednotlivých stanovištiach dostanete pečiatku a na konci symbolickej trasy čaká odmena.

V priestoroch Kapitulskej ulice sa v rovnaký deň koná už 4. ročník Jarných Kapitulských dvorov. V otvorených dvoroch budete mať možnosť nahliadnuť do histórie spojenej s kultúrnymi zážitkami. Bohatý kultúrny program ponúkne Dom Albrechtovcov a Baxova veža kde okrem koncertu detí zo ZUŠ Ruppeldta vystúpi aj kúzelník Ivan, Divadlo FI, DDS Bebčina, Adriena Bartošova a Presburger Klezmer Band. Stánky na Kapitulskej budú miestom prezentácie umeleckej tvorby výrobcov.

Turistický pochod zo Železnej Studienky povedie pomedzi krásne borovicové lesy, chránenou oblasťou v okolí Červeného rybníka a rieky Rudava. V cieli na turistov čaká už tradične bohaté občerstvenie a tombola. To všetko a ešte oveľa viac už v sobotu 12. mája o 10:00 hodine!

7. ročník turistického pochodu po Banskom náučnom chodníku odštartuje v sobotu od 9:00 z pred  Pinelovej nemocnice v Pezinku. Je to nenáročná trasa vhodná aj pre rodiny s deťmi. Pre turistov bude pripravené malé občerstvenie.

Návštevníci Modry sa v ten istý deň vyberú na špacír Modrou, dolným predmestím. Večerné  prehliadky Modrou prezradia prečo sa Modra volá modrá, kto bol slovenský Exupéry, prečo máme dva evanjelické kostoly hneď vedľa seba a ešte mnoho zaujímavostí. Dozviete sa komu sú venované pamätné tabule v našom meste, čo znamenajú latinské nápisy na budovách a objavíte históriu sôch a pamätníkov. Možno sa samy budete čudovať koľko slávnych osobností v Modre žilo alebo sa narodilo. Prehliadka začína pred hornou bránou o 19:00.

Najväčšie senecké korčuľovanie s názvom  Senecká korčuľa odštartuje 10. Jubilejný ročník tiež 12. mája o 10:00 na Slnečných jazerách. Pre všetkých súťažiacich je zabezpečený chutný guľáš, bohatá tombola ako aj dobrá zábava v kruhu korčuliarskej rodiny.

O skvelý gastronomický zážitok nebude v sobotu núdza ani na Záhorí. V Abelande budeme piecť Tradičné koláčiky. Deti budú mať možnosť strieľať z luku ako i povoziť sa na koni. Máte sa na čo tešiť!


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu