Častovsko-ompitálska potulka

23.2. 201911:18
23.2. 201911:18
Štúrova, Modra
Bratislava region

Máte radi kultúrne a historické pamiatky a zároveň sa radi túlate po čerstvom vdzuchu, či nebodaj po vinohradoch? Ak áno, tak táto vychádzka je pre Vás ako stvorená.

Našu potulku začneme v malebnej dedinke Častá, povieme si ako vznikol jej názov, čo v nej vybudovali Fuggerovci a Pálffyiovci a dozviete sa aj o významnom turistovi zo 16.st. Potom prejdeme poza bučky a vinohradníckym chotárom sa dostaneme až do Dolian. Vyberieme sa po stopách historického chodníka, dozvieme sa komu je Ompitál zasvätený a prečo boli zbojníci smutní po zavretí sklennej huty. A nezabudneme ani na oboch Jurajov, ktorí preslávili ompitálsky chotár po celom Uhorsku.

Začíname a končíme na rovnakom mieste. Okruh má cca 7 km, trvanie vychádzky je cca 2,5 hodinky a zvládnu ho aj malé deti. Na vychádzku treba turistickú nepremokavú obuv a teplé oblečenie. Terén je variabilný, vo vinohradoch nerovný a mokrý až šmykľavý. Vychádzka sa uskutoční pri počte 5 prihlásených.

Rezervácia je nutná: info@modratours.com


Informácie: 0903/50 51 52

Vstupné: 8 Eur, deti 2-12- 5 Eur

Parkovanie v strede dediny Častá pri kostole hore v uličke zdarma.

Častovsko-ompitálska potulka

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu