Vernisáž obrazov Emílie Hodasovej

5.2. 20198:54
5.2. 20198:54
Ružinovská 28, Bratislava
Bratislava region

Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov vás pozývajú na vernisáž obrazov Emílie Hodasovej do Ružinovskej galérie, ktorá bude sídliť v priestoroch foyer Domu kultúry Ružinov, Ružinovská 28. Výstavu otvorí kurátorka Mária Horváthová s názvom Obrazy a artprotisy a to v utorok, 5. februára o 18.00 hod. Výstava obrazov potrvá do 8. apríla 2019.


Emília Hodasová

Ružinovská výtvarníčka Emília Hodasová sa venuje maľbe, artprotisu i textilnej koláží, no autorská paličkovaná čipka zostáva v jej tvorbe stále prítomná.  Autorka totiž do svojich textílií i obrazov vkladá i vliepa fragmenty i súvislejšie kompozície z čipky, čím vnáša do svojich diel poetiku a krehkosť.

Ťažisko jej tvorby predstavuje komorná maľba, ktorá jej umožňuje naplno uplatniť svoju kreativitu i naturel. Maľuje snivé krajiny s kŕdľami vtákov a rozviatymi konármi stromov, krehké portréty s jemnými profilmi žien v tajomných klobúkoch, prchavé okamihy života, čarovný svet detí, hudobné motívy, éterické tanečnice i humorné príbehy z ulice. Svoj poeticko-realistický pohľad na okolitý svet pretkáva prvkami fantázie, predstáv a spomienok. Kontrast jemných farebných tónov, ale i tlmenej zemitej palety a bielej krehkej čipky, ktorú autorka vkladá a vrství vo forme detailov či centrálneho motívu, umocňuje poeticko-lyrickú atmosféru jej diel a vtláča im pečať tajomnosti. 

Podobným spôsobom postupuje Emília Hodasová i pri svojich textilných dielach. Jej artprotisy sú farebne vyvážené, temer monochrómne a zväčša abstraktné kompozície, do ktorých vnáša napätie a život vkladaním čipky a jej fragmentov. Tradične bielu, či okrovú farebnosť priadze občas vystrieda farebným akcentom, ktorý má symbolický význam. Vzory svojich jemných solitérov odvodzuje z ľudového ornamentu, z tradičných paličkovaných dekorov, ale čerpá i z vlastnej predstavivosti a fantázie, a tak posúva tradičnú techniku do nových súčasných polôh.   

Vstup voľný.

Vernisáž obrazov Emílie Hodasovej

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu