Výstava z lego kociek

od14.4.10:55 do15.7.10:55 2018
od14.4.10:55 do15.7.10:55 2018
Galéria bývania Styla, Bratislava
Bratislava

„Invázia gigantov“ je kľúčovou myšlienkou Medzinárodnej výstavy modelov z LEGO® kociek . Jedinečná expozícia na Vás zapôsobí svojou veľkosťou a rôznorodosťou prezentovaných modelov. Niektoré modely sú vzhľadom na svoju veľkosť obrovské, zatiaľ čo iné sú gigantické v prenesenom zmysle slova. „Na výstave prezentujeme sochy známych osobností zo sveta športu, kultúry, filmu a rozprávok vytvorené v mierke 1:1 – čiže gigantov vo svojom odbore," hovorí Rafał Szymański, organizátor výstavy.

„Pretože od začiatku bolo hlavnou myšlienkou zorganizovať podujatie s kockami LEGO®, ktoré by bolo jediné svojho druhu, priviezli sme do Bratislavy najlepšie exponáty z celej Európy,” dodáva Szymański.

Z viac ako 100 impozantných modelov pre Vás vyberáme tie najpozoruhodnejšie: Vozidlo hrdinu z filmu Batman™

Pre fanúšikov super hrdinov máme pripravené veľké lákadlo – kópiu sedemmetrového vozidla Batmana™. Okrem Batmobilu, ktorý bol vytvorený z 900 000 kociek, môžete obdivovať aj postavu Batmana™ postaveného v mierke 1:1. Príbeh človeka – netopiera dopĺňa obrovské mesto Gotham City. Jazdiaci automobil Batmana™, jeho jaskyňa, mrakodrap Wayne Tower a vlaky ovládané rôznymi tlačidlami sú len časťou tohto impozantného interaktívneho modelu vybudovaného z 500 000 kociek.

Titanic

Stavba, ktorá je vytvorená v mierke 1:25 z pol milióna kociek, má výšku 3 metre a dĺžku 11 metrov. Model Titanicu je vypracovaný do najmenších detailov a návštevníci okrem obdivovania vonkajšieho tvaru lode budú tiež mať možnosť nazrieť do jej vnútra.

Helicarrier

Fiktívna lietajúca lietadlová loď agentúry obrany S.H.I.E.L.D., ktorá má dĺžku viac ako 5 metrov a objavuje sa v amerických komiksoch a filmoch o super hrdinoch.

Human Body - netradičná hodina biológie

Fascinujúce modely, ktoré ukazujú zloženie sústav človeka a vnútorných orgánov, umožňujú najmladším získať informácie o fungovaní ľudského tela a starší si môžu overiť svoje znalosti z anatómie a fyziológie. Učenie Vám uľahčia a spríjemnia exponáty z kociek LEGO®. Môžete obdivovať detailne vypracované základné ľudské orgány, ako sú mozog a srdce, ako aj dýchaciu, tráviacu a opornú sústavu.

Najvyšší človek v histórii

Verná napodobenina postavy Roberta Wadlow'a – najvyššieho človeka v histórii, ktorý meral 272 cm. Na vytvorenie sochy týchto rozmerov v mierke 1:1 nebol použitý žiadny vnútorný rám. Model sa skladá len zo samých kociek - bolo použitých viac ako 100 000 dielikov.

ALEJA ŠPORTOVÝCH HVIEZD - NEOBVYKLÁ PREMIÉRA

Na výstave v Bratislave sa bude konať slávnostné odhalenie sochy Petra Sagana vytvorenej kompletne z LEGO® kociek. Cyklista je zobrazený v dúhovom drese majstra sveta. Socha je postavená v mierke 1:1 zo 70 000 kociek.

Martina Navrátilová

Socha tenisovej hráčky, ktorá je jednou z najvýznamnejších predstaviteliek tohto športu, bola vytvorená z 50 000 kociek LEGO®. Postava výnimočnej Češky, ktorá je v rebríčku tenisových hráčiek všetkých čias na druhom mieste, je vypracovaná do najmenších detailov. Socha je 173 cm vysoká a predstavuje hráčku v typickom oblečení tenistky a v charakteristických zlatých okuliaroch.

Veľká zóna Star Wars®

Organizátori pripravili v Bratislave špeciálnu zónu Star Wars®. Fanúšikovia Hviezdnych vojen tu nájdu viac ako 100 modelov spojených s najslávnejšou ságou na svete. Star Wars® District je bohatá zbierka originálnych exponátov zobrazujúcich najznámejšie lode, scény, postavy, zbrane, základne a bitky z tejto kultovej série.

Star Destroyer

Hitom výstavy a najdôležitejším modelom v zóne Star Wars® je autorský model, ktorý zobrazuje impozantnú vesmírnu loď Star Destroyer známu z série Hviezdnych vojen. Náš autorský model na Vás urobí dojem svojou veľkosťou a dôrazom na detaily. Rozmery: dĺžka 202 cm, šírka 125 cm, výška 58 cm, hmotnosť viac ako 50 kg.

Zóna rozprávok

Nielen na tých najmladších čaká nádherná, farebná a radostná krajina rozprávok. Deti tu môžu okrem iného obdivovať začarovanú krajinu poníkov, ostrov z filmu „Angry Birds“, tajomný a čarovný svet z rozprávky „Alica v krajine zázrakov“ a mnoho ďalších.

Zóna fantasy

Svet mágie, jedinečnosti a fantázie, ktorý poznáme z hier a filmov, vytvorený z kociek. Objavte fantastické kráľovstvá elfov, tvorov, vesmírnych pirátov a iných bytostí v zóne fantasy! Sledujte nekonečné bitky medzi dobrom a zlom!

Super hrdinovia

Nezabudnuteľné zážitky Vám zaručia postavy super hrdinov vytvorené v mierke 1:1.

Môžete obdivovať postavy Spidermana™ a Iron Mana™. Z LEGO® kociek sme pre Vás vytvorili nielen fiktívne postavy, ale aj slávneho umelca Johanna Sebastiana Bacha v životnej veľkosti.

FUN PARK – zábavná zóna s kockami

Medzinárodná výstava modelov z LEGO® kociek poskytuje nielen deťom, ale aj dospelým možnosť jedinečnej zábavy. Na špeciálne vyhradenej ploche FUN PARKu s rozlohou 500 m2 na deti čaká zóna s kockami DUPLO, stolíky pre zábavu s kockami LEGO®, priestor pre budovanie veľkých konštrukcií z obrovských kociek, rovnako ako mnoho ďalších

lákadiel. Na našej výstave v Bratislave môžu deti "písať" a „maľovať“ kockami a autíčka, ktoré si sami poskladajú, budú môcť pretestovať na špeciálne pripravených zjazdových tratiach a rampách.

Podrobné informácie a predaj online vstupeniek sú dostupné na webovej stránke: www.vystavakociek.eu.

CENNÍK

Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni počas otváracích hodín výstavy alebo na našej webovej stránke.

PONDELOK – PIATOK

otvorené od 10.00 - 20.00

VSTUPENKA RANNÁ

10:00 - 15:00

5,50 €/osoba

VSTUPENKA POOBEDNÁ

15:00 – 18:30

6,50 €/osoba

VSTUPENKA 2+2 a viac

(min. 4 osoby, z toho max. 2 dospelé osoby)

15:00 – 18:30

5,50 €/osoba

VSTUPENKA VEČERNÁ

18:30 – 20:00

4,50 €/osoba

SOBOTA, NEDEĽA A SVIATKY

otvorené od 10.00 - 20.00

VSTUPENKA VÍKENDOVÁ

10:00 – 18:30

6,50 €/osoba

VSTUPENKA 2+2 a viac

(min. 4 osoby, z toho max. 2 dospelé osoby)

10:00 – 18:30

5,50 €/osoba

VSTUPENKA VÍKENDOVÁ VEČERNÁ

18:30 – 20:00

5,00 €/osoba

Srdečne Vás pozývame!

Výstava z lego kociek

Najlepšie zľavy v Bratislave a okolí

Bratislava CARD City&Region je oficiálnou destinačnou turistickou kartou, ktorá vám umožňuje spoznať a zažiť to najlepšie, čo mesto Bratislava a región ponúkajú.
  • voľný vstup do múzeí a galérií
  • bezplatná prehliadka
  • neobmedzená doprava
  • ďalšie zľavy do výšky 50%
Kúpiť online


Instagram

#bratislavaregion
Sleduj @bratislavaregion.travel a vlož do svojich fotiek hashtag #bratislavaregion.
Najlepšie fotky pridáme na náš účet!
Viac z Instagramu